Kotlety mielone

0 (0 ocen)

  • 30 min

Aromatyczne, soczyste mielone kotlety, polecam

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego - zmieliłam 1/2 kg łopatki wieprzowej i 1/2 kg karkówki, 1 cebula, ząbek czosnku, jajko, bułka tarta, bułka kajzerka, sól, pieprz, majeranek

Kotlety mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do zmielonego mięsa dodałam namoczoną odcisnietą małą bułke, zeszkloną na oleju, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, roztarty w dłoniach ok łyżki majeranek, sól i pieprz. Wymieszałam dokladnie mięso z dodatkami. Gdy masa jest za rzadka dosypuje tartej bułki. Formuje kotlety, Obtaczam w tartej bułce. Smaże na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu, na malym ogniu, na rumiano. Uważam ze kotlety mielone smażone na smalcu mają najlepszy smak

Komentarze

Podobne przepisy

4.22 (9 ocen)

kotlety mielone