Kotlet wiejski z pieczarkami

4.5 (185 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kotlet wiejski z pieczarkami

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - wiperzowina np. szynka: 50 dekagramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - mleko: 4 łyżki
    - bułka tarta: 4 łyżki
    - tłuszcz do smażenia: 1 sztuka
    - sól do smaku: 1 szczypta
    - pieczarki: 15 dekagramów
    - cebula: 1 sztuka
    - tłuszcz do smażenia: 1 sztuka
    - sól do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlet wiejski z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na porcje rozbić na cienkie kotlety i posolić. Przygotować farsz. Podsmażyć cebulę. Dodać grzyby. Usmażyć. Farsz nałożyć na kotlety i zwinąć. Panierować w jajku i tartej bułce. Smażyć na tłuszczu, dopiekać w piekarniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować