Kotlet schabowy pod pieczarkową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy, osuszamy, rozbijamy tłuczkiem i posypujemy solą.
Jajko roztrzepujemy widelcem.
Każdy kotlet panierujemy w jajku i bułce.
Smażymy na patelni na rozgrzanym oleju z obu stron.
Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w grubszą kostkę.
Cebulę obieramy i kroimy w pióra.
Na patelni szklimy cebulę, dodajemy pieczarki.
Wszystko podduszamy.
Pod koniec doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Gotowy farsz wykładamy na usmażone kotlety.
Wierzch posypujemy startym na tarce o drobnych oczkach żółtym serem.
Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do temperatury 190st.C aż ser się zrumieni.
Tak przygotowane kotlety możemy podać np. z ziemniakami lub frytkami z surówką.
Smacznego ;)
Komentarze