Kotleciki ze szpinaku z kaszką kuskus

4.5 (152 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Średni

z dodatkiem suszonej moreli. Okazały się świetne na bezmięsny obiad, jednak wg mnie najlepsze były na zimno ;) Polecam nie tylko wegetarianom :)

  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - szpinak: 1 pęczek
    - morela suszona: 8 sztuk
    - kuskus: 0.5 opakowania
    - serek (feta, topiony - taki jak lubimy): 1 sztuka
    - Jajko: 1 sztuka

    - słonecznik ziarno: 5 łyżek
    - rukola: 1 pęczek
    - kiełki: 5 łyżek
    - morela suszona: 5 sztuk
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotleciki ze szpinaku z kaszką kuskus - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kuskus przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu.
  • 2. Morele kroimy w słupki i podsmażamy krótko na oleju. Dodajemy umyty i wstępnie pocięty świeży szpinak. Dusimy na patelni aż zmniejszy objętość. Dodajemy serek i dusimy aż się rozpuści.
  • 3. Do kuskusu dodajemy jajko i wystudzony szpinak. Formujemy płaskie kotleciki. Obsmażamy z dwóch stron na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu.
  • 4. Podajemy udekorowane, rukolą, prażonym ziarnem słonecznika, pokrojoną suszoną morelą i kiełkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kuskus Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować