Kotleciki z ryżu z pieczarkami

4.96 (205 ocen)

Moją wielką przygodę w kuchni zaczęłam gdy poznałam mojego męża. Dziś jestem "panią domu" i kuchnia - to moje królestwo. Gotowanie i pieczenie to nie tylko obowiązek, ale także wielka przyjemność i relaks.

Składniki:

  • 2 szkl ryżu + 4 szkl wody do ugotowania
    500 g pieczarek
    4 jajka
    1 pęczek natki pietruszki
    olej do smażenia
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.96 (205 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotleciki z ryżu z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować w osolonej wodzie na sypko
  • 2. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę i przesmażyć i odparować nadmiar wody.
  • 3. Przestudzone pieczarki i ryż wyieeszać dodać posiekaną natkę, jajka wymieszać
  • 4. W dłoni formować kotleciki i posypać je z obu stron bułka tartą
  • 5. Upanierowane kotleciki smażyć na dobrze rozgrzanej patelni na oleju.
    Podawać z sosem pomidorowym
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Ryż

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować