Kotleciki z mortadeli

4.5 (140 ocen)

Tani przepis na prosty obiad :-)

Składniki:

  • 30 dag mortadeli
    25 dag pieczarek
    4 jajka
    1 cebula
    3 łyżki majonezu (użyłam Dekoracyjny WINIARY)
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 - 3 łyżki posiekanej natki pietruszki lub szczypiorku
    15 dag żółtego sera
    sól
    pieprz

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Kotleciki z mortadeli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mortadelę obrać z osłonki, pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać. Pieczarki i ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do miski wybić jajka, roztrzepać widelcem, wsypać pieczarki, cebulę, pietruszkę lub szczypior, mortadelę. Dodać majonez, mąkę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mortadela Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować