Kotleciki z kaszy kuskus i młodej kapusty

0 (0 ocen)

Sezonowe danie z kaszy kuskus i gotowanej młodej kapusty. Doskonała propozycja na zdrowy i pożywny posiłek dla Osób stosujących dietę bezglutenową.

Składniki:

  • 1/2 szklanki suchej kaszy kuskus
    400 g młodej kapusty (1/2 średniej główki)
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    1 łyżka posiekanego lubczyku
    2 duże jajka
    5 - 6 łyżek mąki kukurydzianej
    1 łyżeczka imbiru mielonego
    sól do smaku
    cukier do gotowania
    pieprz czarny mielony do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kotleciki z kaszy kuskus i młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotleciki z kaszy kuskus i młodej kapusty 1. Kaszę kuskus przygotować wg instrukcji na opakowaniu, wystudzić, przełożyć do miski.
    Poszatkowaną kapustę gotować 15 - 20 min w lekko osolonej i osłodzonej wodzie. Odcedzić, wystudzić i dołożyć do kaszy.
    Następnie dodać obrany i posiekany czosnek, zieleninę oraz imbir. Wbić jajka, wsypać mąkę - wymieszać. Masę doprawić do smaku.
  • Kotleciki z kaszy kuskus i młodej kapusty 2. Na patelni rozgrzać olej. Z masy formować niewielkie kotlety.
  • Kotleciki z kaszy kuskus i młodej kapusty 3. Smażyć na rumiano z obu stron.

Porady

Z podanej ilości składników wychodzi 20 niedużych kotletów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować