Kotleciki z kaszy burgul w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Kaszę gotujemy w 1 szklance wody z odrobiną soli.Gotujemy aż cały płyn się wchłonie.Należy uważać żeby się nie przypaliła. Odstawiamy do ostudzenia. Cebulę kroimy w drobną kostkę i lekko szklimy na łyżce oleju kokosowego. Marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach,czosnek przeciskamy przez praskę. Natkę pietruszki drobno siekamy.Łączymy ze sobą składniki na kotlety i doprawiamy,dodajemy otręby pszenne żeby masa była gęsta.Formujemy niewielkie kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym.
Przygotowujemy sos pomidorowy.Odparowujemy pomidory na patelni,doprawiamy solą,pieprzem i ziołami. Gdy sos zgęstnieje wyłączamy i zabielamy jogurtem.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Kotlety podajemy z makaronem polane sosem.
Komentarze