kotleciki z kalafiora z marchewką

4.5 (162 ocen)

  • 45 min

Kalafior to wbrew pozorom bardzo wszechstronne warzywo. Można z niego zrobić np. takie szybkie placuszki. Za ich pomocą można przemycić dzieciom warzywa, jeśli ich nie lubią. To idealne danie na piątkowy obiad.

  • 45 min

Składniki:

  • 1/2 główki kalafiora
    duża marchewka
    zielona cebulka
    2 jajka
    1 szklanka mleka
    3/4 szklanki mąki
    sól
    pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotleciki z kalafiora z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior i marchewkę ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić i pokroić na drobne kawałki. Zieloną cebulkę posiekać. Jajka roztrzepać z mlekiem, dodać mąkę (jeśli ciasto będzie za rzadkie to można dodać więcej) i przyprawy. Na końcu wrzucić warzywa i cebulkę. Na rozgrzany olej kłaść po dużej łyżce ciasta i smażyć na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować