Kotleciki z jarmużu

4.49 (160 ocen)

  • 20 min

Zapewniam, że po tych kotletach nie zostanie ani śladu na talerzu. Smakują wszystkim bez wyjątku

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    - 800 g jarmużu,
    - 2 jajka,
    - 1 bułka,
    - 1 łyżka bułki tartej
    - 1 cebula,
    - Sól, pieprz,
    - Olej do smażenia,
    - 5-6 łyżek mleka
Wystaw ocenę:

4.49 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki z jarmużu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotleciki z jarmużu 1. Jarmuż gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy na durszlaku i drobno kroimy.
    Bułkę moczymy w mleku.
    Cebulę kroimy w kostkę.
    Do miski wkładamy wszystkie składniki- jarmuż, bułkę, jajka, cebulę. Mieszamy masę i doprawiamy do smaku. Jeśli masa była by za rzadka dosypujemy bułki tartej.
  • Kotleciki z jarmużu 2. Z masy formujemy kotleciki i smażymy z obu stron na oleju.
  • Kotleciki z jarmużu 3. Kotleciki można podawać do ziemniaków, z sosem, surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować