Kotleciki z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotlety delikatnie rozbić,posypać solą pieprzem i rozgniecionym czosnkiem.
Ser zetrzeć na tartce o grubych oczkach,jaja roztrzepać z mlekiem i wymieszać ze startym serem. Kotlety obtoczyć w mące,w jaju z serem i bułce tartej. Usmażyć na oleju na złoty kolor,przełożyć do żaroodpornego naczynia. Na tym samym tłuszczu przesmażyć osączone krążki ananasa (ja lyżką wyjełam nadmiar bułki tartej po kotletach)
2.Na każdym kotlecie układać ananasa,zalać rosołem i zalewą z ananasa.
Wstawić do nagrzanego piekarnika (190stopni) i piec ok 25-30min.
Kotlety wyjąć z wywaru
Porady
Z pozostałego wywaru można zrobić sos dodając odrobinę mąki.
Komentarze