KOTLECIKI Z ZIEMNIAKÓW GOTOWANYCH I KAPUSTY KISZONEJ

4.5 (140 ocen)

  • 30 min

Kotleciki polecam jako drugie danie na obiad-lub jako przekąska na ciepło z ketchupem.

  • 30 min

Składniki:

  • 1kg,ziemniaków-30 dkg,kapusty kiszonej-1 pęczek szczypiorku-kminek-2 jajka-3 łyżki mąki,3łyżki masła-2 ząbki czosnku-sól-pieprz-3 łyżki bułki tartej-olej rzepakowy do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki z ziemniaków gotowanych i kapusty kiszonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować ziemniaki -wystudzić i zmielić.Kapustę odcisnąć,posiekać drobno i podsmażycz ze szczyptą kminku i 2 łyżkami masła.Szczypiorek pokroić i podsmażyć na reszcie masła.Do ziemniaków dodać kapustę,szczypiorek,jajka ,mąkę,bułkę tartą.Doprawić do smaku roztartym czosnkiem ,solą i pieprzem.Formować kotleciki i smażyć na oleju na złoty kolor:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować