Kotleciki rybne z pieczarkami

4.5 (167 ocen)

Smaczne i delikatne kotleciki.,doskonałe gdy znudzi nam się tradycyjna rybka.

Składniki:


  • 50 dag filetów z dowolnej ryby
    25 dag pieczarek
    1 cebula
    bułka tarta
    sól,pieprz
    2-3 ząbki czosnku
    jajko
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotleciki rybne z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyścić,pokroić w kostkę i smażyć na maśle razem z posiekaną cebulą.
    Filety zmielić w maszynce,połączyć razem z podsmażonymi pieczarkami,wyciśniętym czosnkiem,dodać 1-2 jajka,3-4 łyżki bułki tartej oraz przyprawy wg uznania.Z masy formować okrągłe,płaskie kotlety.Panierować w bułce tartej z obu stron.Usmażyć na złoto na mocno rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować