KOTLECIKI RYBNE Z DORSZA Z RYŻEM

4.5 (195 ocen)

  • 35 min

Świetnym dodatkiem będzie do nich ulubiony sos, np. czosnkowy na bazie jogurtu albo pomidorowy z nutką chili.Koniecznie wypróbujcie!

  • 35 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * filet z dorsza – 300 g
    * ugotowany ryż – 100 g
    * duże jajko – 1 szt
    * szczypiorek -1 pęczek
    * mąka pszenna / żytnia – 4 łyżki
    * sos ostrygowy – 1 płaska łyżeczka
    * sól, pieprz, papryka, chili – do smaku
    * olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Kotleciki rybne z dorsza z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Dorsza mielimy, dodajemy ugotowany ryż, jajko, posiekany szczypiorek oraz mąkę.

    Doprawiamy do smaku i wszystko razem wyrabiamy do uzyskania gładkiej masy.

    Formujemy kotleciki / klopsiki i zostawiamy na ok. 15 minut w lodówce.

    Po tym czasie smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju.

    Odsączamy na papierowym ręczniku i zajadamy!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Ryby Ryż Sos ostrygowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować