Kotleciki rybne w zalewie octowej

4.49 (192 ocen)

  • 60 min

Danie nie tylko na Święta Wielkanocne

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg filet z dorsza
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia
    6 szt ziele angielskie-zalewa
    3 szt liść laurowy-zalewa
    1 szkl ocet 10%-zalewa
    1 szkl cukier -zalewa
    2 duże cebula-zalewa
    1,5 l woda-zalewa
    do smaku sól,pieprz
    1 szt bułka czerstwa
    1 szt cebula biała
    1 szt jajko
Wystaw ocenę:

4.49 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Kotleciki rybne w zalewie octowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dorsza, cebulę,namoczoną bułkę zmielić w maszynce.Dodać jajko i doprawić do smaku. Formować kulki obtaczać w bułce tartej i smażyć na głębokim oleju.
    Zalewa:
    z cukru zrobić karmel dodać cebulę, liść, ziele gotować żeby cebulka zmiękła. Do chłodnej zalewy dodać ocet i zalać kulki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować