mięso pozostałe z rosołu (u mnie z kurczaka)
warzywa ugotowane z rosołu( ja dałam marchewkę i kawałek selera)
3 jajka ugotowane
1 jajko surowe
1 - 2 cebule
ok. 4 łyżki bułki tartej (tyle aby masa była zwięzła)
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1/2 papryki czerwonej (świeżej)
1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
sol
pieprz
Dodatkowo:
bułka tarta do panierki
olej do smażenia
Kotleciki porosołowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso, marchewkę, selera i cebulę przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Jajka, paprykę pokroić w kostkę i dodać do masy. Dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Formować kotlety, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.
Komentarze