Kotleciki po myśliwsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Grzyby namoczyć w 3 szklankach wody na 2 godziny.
2.Jedną cebulę pokroić i dodać razem z jajkiem do mięsa, posolić, popieprzyć, dodać czosnek papryki. Wyrobić mięso. Formować małe kotleciki i usmażyć na złoty kolor z oby dwóch stron.
3.Drugą cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na złoty kolor. Grzyby i ogórki pokroić w paski, dodać do cebuli i przesmażyć.
4.Posolić, popieprzyć, dodać przecier pomidorowy, musztardę, papryki, listek laurowy i ziarna jałowca. Zalać wodą w której moczyliśmy grzyby.
Zagotować na małym ogniu.
5.W osobnym naczyniu wymieszać śmietanę z mąką, zahartować i dolewać do sosu. Dodać usmażone kotleciki.
Komentarze