Delikatne kotleciki wieprzowe, doprawione majerankiem. Soczyste dzięki dodatkowi gotowanej kaszy. Polecam podać z warzywami
Składniki:
100 g kaszy orkiszowej
500 g mięsa mielonego z łopatki
1 cebula
2 jajka
1 łyżka majeranku
1 łyżeczka słodkiej papryki
sól i pieprz do smaku
bułka tarta do panierowania
olej rzepakowy do smażenia
Kotleciki mielone z kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
kaszę przepłukać i ugotować wg przepisu na opakowaniu. Przestudzić.
Do mielonego mięsa dodać wystudzoną kaszę, posiekaną w kostkę cebulę i jajka.
Następnie dodać przyprawy: majeranek, paprykę, sól oraz pieprz. Wyrobić dobrze dłonią.
Nabierać porcje masy i formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej.
Kłaść na rozgrzany olej, smażyć z obu stron na rumiano. Odłożyć na ręcznik papierowy.
Komentarze