Kotleciki mielone z jajkami przepiórczymi

4.5 (167 ocen)

Smaczne i efektowne kotleciki z niespodzianką.

Składniki:

  • 10 jajek przepiórczych ugotowanych na twardo

    500 gram mięsa mielonego od szynki

    1 jajko

    1 łyżka musztardy

    1 mała bułka

    mleko do wymoczenia bułki

    sól,pieprz

    bułka tarta do panierowania

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Kotleciki mielone z jajkami przepiórczymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone przekładamy do miski, bułkę namaczamy w mleku, odciskamy, dodajemy do mięsa, wbijamy jajko, dodajemy musztardę. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Jajka przepiórcze obieramy, każde jajko oblepiamy mięsem mielonym , formując kotleciki, Obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.

Porady

Kotleciki podajemy z ziemniakami i surówką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka przepiórcze Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować