Kotleciki z piersi kurczaka z chrupiącymi warzywami. Cukinia i marchewka nadaje im ładnego koloru a mięso kurczaka jest aromatyczne i kruche. Bardzo smaczne kotleciki na szybki obiadek.
30 min
Składniki:
• 2 filety z kurczaka
• 2 małe cukinie - 300 g cukinii
• 1 mała marchewka
• 3 jajka
• 2 ząbki czosnku
• 4 łyżki mąki ziemniaczanej
• sól, pieprz do smaku
• olej do smażenia
Kotleciki kurczakowe z cukinią i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.• Kurczaka pokroić w kostkę.
• Cukinię ze skórką i obraną marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
• Kurczaka wymieszać z warzywami, jajkami, mąką ziemniaczaną i zmiażdżonym czosnkiem. Przyprawić solą i pieprzem.
• Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Komentarze