Kotleciki kalafiorowe z parmezanem

0 (0 ocen)

Pyszne i zdrowe danie obiadowe.

Składniki:

  • 1/2 kalafiora
    jajko
    2 łyżki siekanej natki pietruszki
    sól, pieprz
    łyżeczka cukru
    3 łyżki startego parmezanu lub grana padano
    1 łyżka bułki tartej
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Dodatki Ser

Kotleciki kalafiorowe z parmezanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafiora ugotować do miękkości w lekko osolonej i posłodzonej wodzie. Ostudzić i rozdrobnić widelcem. Dodać rozbełtane jajko i resztę składników, doprawić do smaku solą i pieprzem. Łyżką nakładać niewielkie kotleciki, smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Parmezan Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować