Kotleciki drobiowe po francusku

4.94 (182 ocen)

  • 30 min

Do panierki wraz z innymi składnikami użyłam Francuskiej zupy cebulowej,kotleciki wyszły soczyste,chrupiące na pewno przypadną do gustu nawet największym niejadkom.

  • 30 min

Składniki:

  • 400 g fileta z kurczaka
    1 opakowanie Francuskiej zupy cebulowej
    100 g startego żółtego sera
    100 ml mleka
    1 jajko
    3 łyżki maki pszennej
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.94 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotleciki drobiowe po francusku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko,mleko,zupę cebulową,ser żółty,mąkę wymieszać w misce.
    Filet kurczaka pokroić pod skosem w cienkie plastry'
    Następnie każdy plaster zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu po 4 minuty z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować