Kotleciki bez panierki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Nie zawsze muszą być w panierce.

  • 30 min

Składniki:

  • mięso mielone 30 dag
    pieczarki 12 szt
    cebula 1/2 szt
    natka pietruszki 1/2 pęczka
    jajko 1 szt
    pieprz
    kajzerka 1 szt
    przyprawa kuchenna
    sól
    mleko 1 szkl
    olej

Kotleciki bez panierki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę namoczyć w mleku odcisnąć.Pieczarki umyć, jeśli trzeba obrać i pokroić w plasterki.
    Odparować na patelni, przestudzić dodać i do mięsa. Natkę opłukać i drobno pokroić. Drobno pokroić też cebulę. Wszystko razem z bułką dodać do mięsa. Wbić jajko i doprawić przyprawami do smaku. Wymieszać.
    Z masy odrywać małe kawałki, formować kotlety i smażyć na rozgrzanym oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy