Kotleciki bazyliowe Ani

5 (179 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem studentką pedagogiki. Cenię dania szybkie, smaczne i dające energię.

Składniki:

  • duży podwójny filet z kurczaka
    3 jajka
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    3 łyżki startego żółtego sera
    kilka listków świeżej bazylii lub 1-2 łyżki suszonej
    ziołowe ziarenka smaku
    olej
Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki bazyliowe ani - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wbijamy jajka do dużej miski i roztrzepujemy widelcem. Dodajemy pokrojone
    w kostkę mięso z kurczaka. Doprawiamy ziarenkami smaku (nie za dużo, bo ser zwykle jest słony). Dodajemy ser, mąkę i bazylię. Mieszamy.
  • 2. Masę nakładamy dużą łyżką na rozgrzany olej i smażymy kotleciki z obu stron na jasnozłoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować