Kotlety mielone a'la gołąbki polane sosem bolognese

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ciekawie wyglądają i są bardzo smaczne.

  • 30 min

Składniki:

  • ok. 40 dkg mięsa mielonego
    pół woreczka ryżu
    kawałek kapusty pekińskiej
    mała cebulka
    jajko
    bułka tarta
    olej rzepakowy do smażenia
    sos bolognese

    vegeta, pieprz
    przyprawa kebab-gyros
    przyprawa do mięsa mielonego
    przyprawa do kurczaka
    papryka mielona słodka i ostra
    czosnek w proszku

Kotlety mielone a'la gołąbki polane sosem bolognese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-05easfu 1. Ryż gotujemy wg. przepisu.
    Kapustę i cebulkę kroimy na drobne kawałki.
    Wszystkie składniki mieszamy z mięsem, dodajemy jajko i doprawiamy. Dodajemy bułkę tartą wg, uznania.
  • image-18j2hft 2. Z powstałej masy formujemy płaskie okrągłe kotleciki i smażymy na rozgrzanym oleju.
  • 3. Przygotowujemy sos bolognese wg. zaleceń producenta.
    Powstałym sosem polewamy kotleciki.

Komentarze

Podobne przepisy