KOSTKI MIODOWO - RUMOWE

4.43 (168 ocen)

  • 30 min

Po prostu miodzio w rumie:)

  • 30 min

Składniki:

  • CIASTO:
    2 łyżki miodu
    30 dkg cukru
    2 jajka
    3 dkg masła
    1/2 szklanki mleka
    35 dkg mąki pszennej
    1 łyżka proszku do pieczenia

    POLEWA:
    1/2 szklanki cukru pudru
    20 łyżek mleka
    5 dkg kakao
    7 dkg masła
    1 literatka rumu


    DODATKOWO: 30 dkg wiórek kokosowych
Wystaw ocenę:

4.43 (168 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Kostki miodowo - rumowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miód, cukier, jajka i masło utrzeć.
    Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszając
    stopniowo dodawać mleko.
  • 2. Piekarnik nagrzać do 175 stopni.
    Formę 25x40 cm wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem
    do pieczenia.
  • 3. Wylać ciasto i piec około 40-45 minut na suchy patyk.
    Wystudzić i pokroić w kostki. Przygotować polewę.
  • 4. Wszystkie składniki wkładamy do rondla i podgrzewając mieszamy

    aż do roztopienia i połączenia wszystkich składników. Pozostawiamy do wystudzenia.
  • 5. Wykrojone kostki namaczamy (ja to robię wykałaczką) w polewie i obsypujemy wiórkami kokosowymi.
  • 6. Układamy na kratce i pozostawiamy w chłodnym miejscu na kilka godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miód

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować