Ogórki w CURRY

4.5 (152 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 6 osób

są bardzo smaczne, ciekawy smak, na pewno każdemu posmakują :) zwłaszcza jako zakąska :) zagryzka :)

  • 3 godz.
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 2,5 kg ogórków
    3 cebule
    2 łyżki soli
    2 łyżeczki curry
    2 łyżeczki gorczycy'
    2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
    1 1/2 szklanki octu
    1 1/2 szklanki cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Curry Przetwory

Ogórki w curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki myjemy i kroimy wzdłuż na 4 ćwiartki, cebulę też.
    Posolić, wymieszać i odstawić na 3 godziny.
    Potem dodać pozostałe składniki i wymieszać.
    Nałożyć do wcześniej przygotowanych słoików dość ciasno i zalać powstałą zalewą.
    Pasteryzować 15-20 minut.

Porady

ogórki równie dobrze można pokroić jak na mizerię tylko troszku grubiej, a także zamiast ogórków sprawdzi się tu też szatkowana kapusta.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować