Koreczki z salami i jajkami przepiórki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 8 osób

Pyszna, szybka, kolorowa przekąska. Nie tylko na świąteczny stół.

  • 30 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • na 16 koreczków:
    ok 120 g małych plasterków salami
    4 kromki chleba
    8 jajek przepiórczych
    4 pełne łyżki buraczków z chrzanem
    2 kiszone ogórki
    2-3 łyżki majonezu
    0,5 łyżki kwaśnej śmietany
    1 ząbek czosnku
    kolorowy pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Koreczki z salami i jajkami przepiórki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kromki chleba pokroić kostkę mniej więcej wielkości plasterków salami.
  • 2. Jajka przepiórcze ugotować w osolonej wodzie przez ok 3 minuty. Ostudzić i przekroić na połówki.
  • 3. Ogórki kiszone pokroić w plastry.
  • 4. Do kwadratów z chleba wbić wykałaczki i nabijać kolejno: dwa plastry salami, plaster ogórka i znowu dwa plastry salami. Na to małą łyżeczkę buraczków z chrzanem i połówkę jajka przepiórki.
  • 5. Ząbek czosnku obrać i zblendować z majonezem i śmietaną.
  • 6. Koreczki udekorować sosem majonezowym i kolorowym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować