Koreczki XXL

0 (0 ocen)

przekąska na Euro

Składniki:

  • Składniki na 5 koreczków
    1/2 bakłażana
    5 koktajlowych pomidorków
    10 marynowanych pieczarek
    5 marynowanych cebulek perłowych
    5 plasterków chorizo
    1 grubszy plaster żółtego sera
    1 liść sałaty rzymskiej
    5 zielonych papryczek nadziewanych serkiem ( w zalewie )
    5 patyczków do szaszłyków

Koreczki xxl - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażana kładziemy na równym podłożu.
    Wzdłuż przez środek bakłażana wbijamy patyczki do szaszłyków.
    Pomidory myjemy, plaster sera kroimy na 5 kwadratowych kawałków.
    Papryczki odsączamy z zalewy.
    Umyty i osuszony liść sałaty również dzielimy na 5 części.
  • 2. Zabieramy się do tworzenia koreczków.
    Najpierw na każdy patyk nabijamy pomidorki, następnie po jednej pieczarce.
    Potem cebulkę perłową i chorizo.
    Znowu nabijamy po pieczarce, następnie ser, sałatę i na koniec papryczki z serem.
    Wystające części patyczków odcinamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy