Korzenny napój cytrynowo-truskawkowy

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Połączenie cynamonu z anyżem - piękny zapach i smak.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - czarna herbata: 1 łyżka
    - anyż gwiazdkowy: 3 sztuki
    - cytryna: 1 sztuka
    - laska cynamonu: 1 sztuka
    - truskawki: 4 sztuki
    - cukier (jeśli lubimy słodki napój): 2 łyżeczki
    - woda: 1 litr

Korzenny napój cytrynowo-truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W czajniczku zaparzyć herbatę. Do gotującej się wody dodać laskę cynamonu i anyżek gwiazdkowy. Cytrynę sparzyć, pokroić w cząstki. Truskawki umyć i pokroić w plasterki. Połączyć wszystkie składniki. Dodać cukier według uznania.
  • 2. Napój można podawać gorący lub schłodzony, najlepiej w szklanym naczyniu, wtedy ciekawie prezentują się rozpływające berwy truskawek, herbaty i cytryny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy