koperty z indyka nadziane mango, morelą i szynką

0 (0 ocen)

Pyszne mięso nadzianie suszonymi owocami.

Składniki:

  • 4 kotlety z piersi indyka, u mnie z domowej hodowli
    4 plasterki szynki szwarcwaldzkiej
    8 moreli
    8 plasterków suszonego mango
    natka pietruszki
    pieprz
    curry
    olej kokosowy lub sklarowane masło

    talarki z batata:
    300 g batatów
    olej rzepakowy
    2 ząbki czosnku
    1-2 cm kawałek świeżego imbiru
    sól
    suszone pomidory w płatkach z bazylią i chili

    mix sałat do podania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne

Koperty z indyka nadziane mango, morelą i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Na rozbite mięso układamy szynkę i owoce. 1. Kotlety rozbijamy. Przyprawiamy pieprzem i curry. Na rozbite mięso układamy szynkę, suszone owoce i posypujemy posikaną natką pietruszki. Mięso zwijamy w kopertę.
  • 2. Mięso obsmażamy ze wszystkich stron na rumiano. Podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem około 15 minut.
  • 3. Batata obieramy i kroimy w plasterki. Obtaczamy w oleju doprawiamy solą. Czosnek rozgniatamy. Imbir drobno siekamy. Dodajemy do batatów.
  • 4. Bataty pieczemy na blasze w 180 stopniach C około 15 minut. Pod koniec pieczenia posypujemy suszonymi pomidorami z dodatkiem bazylii i chili.
  • 5. Koperty z indyka podajemy z talarkami z batatów oraz miksem sałat.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować