koperty naleśnikowe z farszem a'la pizza

4.49 (160 ocen)

  • 30 min

Cienkie naleśniki nadziałam farszem podobnym do składników pizzy, poskładałam w koperty, opanierowałam i usmażyłam. Mozzarella w środku świetnie się roztopiła i przy krojeniu była idealnie ciągnąca. Oczywiście podałam je z sosem czosnkowym, który u nas jada się litrami. Takie naleśniki polecam na dr

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    na ciasto:
    3 szklanki mleka
    300 g mąki
    3 jajka
    1/3 łyżeczki soli
    na nadzienie:
    200 g kiełbasy
    cebula
    200 g mozzarelli
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 żółtej papryki
    4 łyżki kukurydzy z puszki
    300 g pieczarek
    ząbek czosnku
    pieprz
    oregano
    dodatkowo:
    bułka tarta
    2 jajka
    mąka
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (160 ocen)

Zobacz również:

Krokiety Naleśniki Pizza

Koperty naleśnikowe z farszem a'la pizza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki ciasta zmiksować i odstawić na kwadrans. W tym czasie przygotować farsz. Posiekaną cebulę zeszklić i dodać plasterki pieczarek. Kiedy się podsmażą wrzucić półplasterki kiełbasy, paprykę pokrojoną w kostkę i kukurydzę. Doprawić pieprzem i oregano, smażyć chwilę. Z ciasta usmażyć cienkie naleśniki tak, żeby za bardzo się nie spiekły (bo będą się łamać przy składaniu). Na każdy naleśnik kłaść gruby plasterek mozzarelli i dużą łyżkę farszu. Składać boki do środka formując kwadrat. Panierować w mące, jajku i bułce tartej a następnie smażyć na złoto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować