Koperkowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zupa jest smaczna, i prosta do zrobienia.

Składniki:

  • ● 2 skrzydełka z kurczaka
    ● marchewka
    ● pietruszka
    ● po kawałku selera i pora
    ● 1/2 szkl. ryżu
    ● łyżka koncentratu pomidorowego
    ● ziele angielskie
    ● liść laurowy
    ● sól, pieprz
    ● 1/2 drobiowej kostki rosołowej
    ● pęczek koperku

Koperkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka i warzywa myjemy.
    Pora drobno kroimy,
    resztę warzyw obieramy.
    Gotujemy ze skrzydełkami ok.
    15 minut. Dodajemy kostkę,
    ziele i liść laurowy. Warzywa
    wyjmujemy, kroimy w kostkę
    i znów wkładamy do zupy.
  • 2. Wsypujemy ryż, gotujemy
    ok. 20 minut. Koperek myjemy,
    osączamy i siekamy.
    Wsypujemy do zupy, dodajemy
    koncentrat, doprawiamy,
    mieszamy. Chwilę gotujemy.

Notka redakcyjna

PPK_07-2010

Komentarze

Podobne przepisy