KOPYTKA Z KAPUSTĄ KISZONĄ - ZASMAŻANĄ

4.49 (201 ocen)

  • 60 min

Jak kopytka-to tylko z kapustą -tak jest u mnie w domu.-,warto spróbować,polecam.

  • 60 min

Składniki:

  • Na kopytka-1/2 kg,ugotowanych ziemniaków - 3 jajka-mąka-sól- 20dkg,boczku na skwarki. ` `1` kg,Kapusty kiszonej-2 liście laurowe-4 ziarenka ziela angielskiego-cebula-sól-pieprz-olej-jarzynka. 2 łyżki mąki na zasmażkę
Wystaw ocenę:

4.49 (201 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kopytka z kapustą kiszoną - zasmażaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane,ostudzone ziemniaki zmielić,dodać do nich jajka,sól do smaku i mąkę do takiej gęstości ,żeby nie było za twarde ciasto.Zagniecione ciasto dzielimy na mniejsze kawałki i kulamy z niego wałek,z którego kroimy kopytka-pokrojone wrzucamy do wrzącej ,osolonej wody -gotujemy aż wypłyną-Odcedzamy ale nie płuczemy ich zimną wodą. `Kapustę gotujemy-odlewamy -po 15 minutach odlewamy ją,żeby nie była za kwaśna,zalewamy drugą gorącą wodą i dodajemy przyprawy-gotując do miękkości.Cebulę obrać i pokroić w kostkę,włożyć na rozgrzany olej na patelni wraz z mąką i zrobić zasmażkę,dodać do kapusty i zagotować-doprawić do smaku.Usmażyć boczek z cebulką i okrasić kopytka skwarkami.

Porady

Kapustę ugotować wcześniej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować