Kopytka z kapustą kiszoną - zasmażaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ugotowane,ostudzone ziemniaki zmielić,dodać do nich jajka,sól do smaku i mąkę do takiej gęstości ,żeby nie było za twarde ciasto.Zagniecione ciasto dzielimy na mniejsze kawałki i kulamy z niego wałek,z którego kroimy kopytka-pokrojone wrzucamy do wrzącej ,osolonej wody -gotujemy aż wypłyną-Odcedzamy ale nie płuczemy ich zimną wodą. `Kapustę gotujemy-odlewamy -po 15 minutach odlewamy ją,żeby nie była za kwaśna,zalewamy drugą gorącą wodą i dodajemy przyprawy-gotując do miękkości.Cebulę obrać i pokroić w kostkę,włożyć na rozgrzany olej na patelni wraz z mąką i zrobić zasmażkę,dodać do kapusty i zagotować-doprawić do smaku.Usmażyć boczek z cebulką i okrasić kopytka skwarkami.
Komentarze