Kolorowy przekładaniec

4.99 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Placek trochę pracochłonny ale bardzo smaczny

Składniki:

  • Ciasto 1:
    10 dkg. margaryny
    1/2szkl. cukru pudru
    1/2szkl. mąki
    4 jajka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    4 dkg. mielonych orzechów włoskich
    Ciasto 2:
    Wszystkie składniki takie same jak w placku 1 , tylko dodać 2 łyżki kakao.
    Ciasto 3:
    Składniki takie same jak ciasto 1 ,2 tylko zostawić bez dodatków
    Masa:
    30dkg. cukru
    1/2 szkl. mleka
    4 łyżki kakao
    25 dkg. masła
    galaretka zielona
    galaretka czerwona
Wystaw ocenę:

4.99 (164 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Kolorowy przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Placka można udekorować orzechami mielonymi 1. Margarynę utrzeć z cukrem na puch , dodawać po jednym żółtku , ucierać . Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i orzechami, porcjami dodawać do utartej margaryny na koniec dodać pianę z białek, delikatnie wymieszać .pozostałe placki zrobić tak samo w drugim dodając kakao a trzeci zostawić bez dodatków . Przelać do formy o wymiarach 38-22cm. Piec około 30-35 minut w temp. około 180 *C. WYKONANIE MASY: Cukier , mleko i kakao wymieszać , gotować na małym ogniu do zgęstnienia masy co jakiś czas mieszając , po wystudzeniu masa powinna mieć konsystencje ciągnącej krówki .Masło dobrze spulchnić , dodać wystudzoną masę . Galaretki rozpuścić każdą osobno według przepisu na opakowaniu ( ja zmniejszyłam trochę ilość wody ) . PRZEŁOŻENIE PLACKA: placek orzechowy połowa masy , galaretka zielona , placek bez dodatków , masa , galaretka czerwona , placek z kakao , placek można polać polewą albo rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_11-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować