Kolorowe leczo

0 (0 ocen)

  • 40 min

Kolorowe, pożywne danie bezmięsne lubiane przez wszystkich moich domowników

  • 40 min

Składniki:

  • 200g suchej fasoli Jaś
    2 łyżki oleju
    200 g pieczarek
    1 mała marchewka
    1 mała cukinia
    1 czerwona papryka
    1 cebula
    1 duża garść szpinaku
    400 g pomidorów z puszki
    100 ml mleka
    1 łyżeczka suszonego oregano
    1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
    ¼ łyżeczki ostrej papryki w proszku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Kolorowe leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę zalać wodą i zostawić na noc aby napęczniała. Ugotować fasolę w osolonej wodzie, aby była lekko twarda.
    Cebulę pokroić w półplasterki, marchewkę i pieczarki w plasterki, cukinię i paprykę w kostkę. W garnku rozgrzać olej, podsmażyć cebulę i dodać pieczarki. Dusić 2 minuty. Dodać pomidory, marchewkę, paprykę, podgotowaną fasolę i przyprawy i dusić na małym ogniu pod przykryciem 10 minut. Mieszać od czasu do czasu. Dodać cukinię, szpinak i mleko i gotować jeszcze 5 minut.
    Podawać z pszennym pieczywem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować