Kolorowe kotlety mielone

5 (148 ocen)

  • 25 min

To alternatywa do tradycyjnych, domowych mielonych. Są lżejsze, bo nie zawierają bułki tartej i dzięki temu są bardziej "mięsne". Docenią to na pewno mężczyźni.

  • 25 min

Składniki:

  • 1/2 kg mielonej cielęciny
    2 łyżki kaszy manny
    jajko
    czerwona papryka
    pęczek zielonej pietruszki
    1/2 cebuli
    pieprz ziołowy, sól
    olej rzepakowy do podsmażenia
Wystaw ocenę:

5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kolorowe kotlety mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy, kroimy w drobniutką kostkę i podsmażamy na oleju. Paprykę kroimy w drobną kostkę, pietruszkę drobno siekamy. Do mięsa dodajemy cebulę, paprykę, pietruszkę, kaszę mannę i jajko, przyprawy i dokładnie mieszamy. Formujemy małe kotlety i smażymy na wolnym ogniu z obydwu stron.
    Ja podałam kotlety z brązowym ryżem i marynowaną papryką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cielęcina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować