Kolorowe frytki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Tak przygotowane frytki są świetną przekąską na różne imprezy. Bardzo lubią je zwłaszcza dzieci.

Składniki:

  • ● 1,5 kg ziemniaków
    ● olej
    ● przyprawa uniwersalna
    ● keczup
    ● papryka słodka i ostra
    ● curry
    ● musztarda
    ● zioła prowansalskie
    ● pieprz ziołowy

Kolorowe frytki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki myjemy, obieramy
    i kroimy w słupki. Mieszamy z 1/2 szklanki oleju i przyprawa uniwersalna.
    Dzielimy na trzy części.
  • 2. Do 1. dodajemy papryki
    i keczup, do 2. – curry i musztardę,
    do 3. – zioła prowansalskie
    i pieprz. Mieszamy, odstawiamy
    na 3 godz. do lodówki.
  • 3. Frytek nie osączamy z marynaty.
    Smażymy w głębokim,
    rozgrzanym oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2010

Komentarze

Podobne przepisy