Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej

4.99 (155 ocen)

  • 20 min

Bardzo smaczna i prosta surówka do obiadu lub do grilla.

  • 20 min

Składniki:

  • pół kapusty pekińskiej

    1 papryka czerwona

    3 ogórki gruntowe

    1 marchewka

    kilka pomidorów koktajlowych

    pół pęczka szczypioru

    olej

    sól,pieprz

    sok z cytryny

    cukier

    zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.99 (155 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską drobno kroimy, paprykę oczyszczamy, kroimy w cienkie paski, ogórka obieramy, kroimy w pół plastry, marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pomidory kroimy w ćwiartki, szczypiorek drobno siekamy. Warzywa przekładamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy olej, doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i cukrem, dodajemy zioła, dokładnie mieszamy.

Porady

Surówkę najlepiej przyrządzić godzinę przed podaniem aby składniki surówki się przegryzły.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować