Kolorowa sałatka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 20 min

Zachwyciła już wielu moich znajomych, bo jest naprawdę pyszna.

  • 20 min

Składniki:

  • 25 dag pomidorów koktajlowych
    2 awokado
    2 op. fety
    15 dag czarnych oliwek
    15 dag zielonych oliwek nadziewanych papryką
    pęczek bazylii

    Sos:
    2 ząbki czosnku
    7 łyżek oliwy
    łyżeczka oregano
    łyżeczka octu balsamicznego
    sól, pieprz

Kolorowa sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory i awokado myjemy i osuszamy. Awokado obieramy, usuwamy pestki, miąższ kroimy w pół plastry. Fetę osączamy i kroimy w kostkę, a czarne oliwki w cienkie plasterki. Pomidory przekrawamy na pół. Bazylię myjemy i osuszamy. Obrywamy listki. Warzywa i fetę mieszamy z zielonymi oliwkami i bazylią.
  • 2. Sos: czosnek obieramy i siekamy. Mieszamy z oliwą, octem balsamicznym i oregano. Doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy sałatkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2011

Komentarze

Podobne przepisy