Kolorowa papryka w słodko - kwaśnej zalewie

4.47 (161 ocen)

  • 60 min

Do obiadu i na kanapki.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki:
    1 kg. czerwonej papryki
    1 kg. zielonej papryki
    Zalewa:
    8 szkl. wody
    1 szkl. cukru
    1 ½ szkl. octu
    2 łyżki soli
    1 liść laurowy
    5 kuleczek ziela angielskiego
    1 cebula pokrojona w plastry
    Do słoików:
    marchew
    gorczyca
    liście laurowe, ziele angielskie
    cebula
    olej
Wystaw ocenę:

4.47 (161 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Kolorowa papryka w słodko - kwaśnej zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kolorowa papryka 1. Papryki wydrążyć i pokroić na części.
  • 2. Zagotować zalewę podanych wyżej składników. Do umytych i wysuszonych słoików wkładać papryki.
  • 3. Do każdego słoika wkroić po kilka plastrów marchewki, krążek cebuli, wsypać 2-3 ziela angielskie, liść laurowy i pół łyżeczki gorczycy.
  • 4. Zalać gorącą zalewą. Na wierzch dodać po łyżce oleju. Słoiki dobrze zamknąć i pasteryzować ok. 10 -15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować