Kolorowa zupa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem młodą mamą czteromiesięcznego Aleksandra. Przepis na tę zupę, która jest zdrowa i bardzo smaczna, dała mi moja mama.

Składniki:

  • ● 3 średnie marchewki
    ● 20 dag zielonej fasolki szparagowej (mrożonej)
    ● 20 dag żółtej fasolki szparagowej (mrożonej)
    ● 1 mały brokuł
    ● torebka ugotowanego ryżu
    ● 1 litr rosołu (lub 2 kostki rosołowe na 1 l wody)
    ● sól, pieprz, przyprawa uniwersalna

Kolorowa zupa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rosołu dodajemy marchewkę
    pokrojoną w kostkę,
    obie fasolki (przelane wrzątkiem)
    i różyczki brokuła i gotujemy,
    aż zmiękną.
  • 2. Wsypujemy ryż, doprawiamy
    solą, pieprzem i przyprawę uniwersalną
    do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2008

Komentarze

Podobne przepisy