Kokotki - ciasteczka

0 (0 ocen)

  • 40 min

W naszym domu pojawiają się najczęściej na święta Bożego Narodzenia

  • 40 min

Składniki:

  • 4 szklanki mąki
    3 łyżki cukru
    1 łyżka masła lub margaryny
    2 jaja
    3 łyżki śmietany
    Szczypta soli, pół łyżeczki sody
    1 łyżeczka octu
    Pół szklanki maku

Kokotki - ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ze składników: mąka, tłuszcz, śmietana, cukier, soda, sól, ocet, jaja i łyżeczka wrzącej wody – wyrabiamy cisto przez około 15 minut. Wsypać suchy mak i dobrze wyrobić. Rozwałkować cienko, posmarować białkiem, posypać makiem i piec w średnio gorącym piekarniku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy