kokos na kefirku :)

0 (0 ocen)

  • 60 min

Każde dziecko chętnie sięgnie po taką gwiazdeczkę. mój synek zajada z wielkim apetytem . Biszkopty, masa kokosowa i garaletka z owocami . Pychota :)

  • 60 min

Składniki:

  • 3 garaletki (ja dałam morelowe)
    300g wiórek kokosowych
    duży kefir
    1 szk słodkiej śmietany
    1/2 szk pudru
    biszkopty do wyłożenia blachy
    owoce do dekoracji wg uznania( u mnie borówki i maliny)

Kokos na kefirku :) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 2 garaletki rozpuścić w 2 szklankach wody i ostudzić. Wiórki zalać kefirem i odstawić na pół godziny. Śmietanę ubić z pudrem. Wiórki połączyć z ostudzoną garaletką i ubita śmietaną. Biszkopty ułożyć na blasze (moja ma wymiar 24x25cm) , na to wylać masę i wstawić do lodówki do stężenia. W tym czasie zrobić ostatnią garaletkę, rozpuściłam ją w 2 szk wody jak przestygnie to dodać do niej owoce i wylać na masę wiórkową. wstawić do lodówki.

Porady

Fajny deser na zimno, mało kaloryczny :P Chcąc szybko zrobić deser można użyć garaletek które zastygają w 30 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy