Trochę jak bounty- przeważająca nuta kokosu z dodatkiem migdałów, przełożona chałwowym kremem i oblana dwoma czekoladami. . Amatorzy chałwy i kokosu będą zachwyceni!
Kokoski z chałwą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Wlać masło, powoli miksować. Dodać mąkę z proszkiem, miksować. Dodać kokos i migdały i wymieszać łyżką (za gęste dla miksera). Ręce posypać mąką i formować niewielkie kulki, następnie "rozpłaszczać" je widelcem oprószonym mąką. Piec ok 10-15 minut w 200*C aż się zarumienią. Studzić na kratce.
2.Z mleka, cukru i budyniu ugotować budyń i ostudzić. Masło utrzeć z budyniem i chałwą.
Przekładać ciastka masą.
3.Polewy rozpuścić i obtaczać w nich ciastka, w każdej polewie z jednej strony.
Komentarze