Kokoski

4.32 (193 ocen)

  • 35 min

To pyszne kawałki ciasta ucieranego zanurzone w słodkiej polewie kakowej i otoczone w lekkim kokosie. Idealne na różne przyjęcia i co najważniejsze banalne w wykonaniu, zjadane ze smakiem przez wielbicieli słodkich deserów.

  • 35 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    1 szklanka cukru pudru
    2 jajka
    2 łyżki miodu
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 szklanki mleka
    60 g masła


    200 g kokosu

    Polewa:
    200 g margaryny
    1 szklanka cukru pudru
    1/2 szklanki mleka
    2 łyżki kakao
Wystaw ocenę:

4.32 (193 ocen)

Kokoski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć na puszystą masę,dodać cukier puder oraz jajka i miód.Dalej ucierając dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia i mleko.Wymieszać i wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 21*21 cm i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 20 minut.
  • . 2. Ciasto wyjąć z piekarnika i ostudzić. Pokroić na małe części.
  • 3. Wszystkie składniki polewy zagotować i wystudzić. Kawałki ciasta zanurzać w polewie i obtaczać w wiórkach kokosowych.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Krab Miód Kasza Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować