Kokosanki

0 (0 ocen)

  • 60 min

Są bardzo pyszne.Robie je dość często i zawsze wtedy mam wielu gości :)

  • 60 min

Składniki:

  • 3 i 1/2 szkl. mąki
    szkl. cukru
    3 jajka
    1/2 kostki margaryny
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 łyżki miodu

    POLEWA:
    1/2 szkl. mleka
    kieliszek wódki
    1 margaryna
    3 łyżki kakao
    2 szkl. cukru

Kokosanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Na pergaminie czekają do wyschnięcia 1. Ciasto: Wszystkie składniki zagnieść i wyłożyć na dwie blachy.Piec 20 min.Jak wystygnie pokroić na kwadraciki.
    Polewa: Wszystkie składniki gotować na małym ogniu 15 min.

    Kawałki ciasta maczać w polewie,chwilę potrzymać a następnie maczać w kokosie i odkładać na papier do pieczenia.

Porady

Ciasto po wyrobieniu jest bardzo klejące więc do dania go na blaszkę używam łyżki,którą moczę w wodzie i ładnie wyrównuje ciasto.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy