Kokosanki

4.99 (185 ocen)

  • 30 min

Małe kokosowe ciasteczka na szybki deser. Do ich wykorzystania użyłam zamrożonych białek.

  • 30 min

Składniki:

  • 100 g masła
    1/2 szklanki cukru
    3 łyżki mleka
    250 g wiórek kokosowych
    3-4 białka
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

4.99 (185 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery Kokosanki Beza

Kokosanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło roztapiamy w garnuszku, dodajemy cukier i podgrzewamy mieszając, aż cukier się rozpuści. Następnie wlewamy mleko, mieszamy i ściągamy garnuszek z palnika. Do masła z cukrem wsypujemy wiórki kokosowe, dokładnie mieszamy i odstawiamy do przestygnięcia. Białka ubijamy na sztywna pianę i miksujemy z mąką. Pianę z białek dodajemy do wiórek kokosowych i delikatnie mieszamy. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i łyżeczką nakładamy małe porcje masy w niedużych odstępach od siebie. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Wiórki kokosowe Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować