Kokosowy krem mascarpone na musie z mrożonych truskawek

4.5 (164 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Idealny deser na ochłodę w upalne letnie dni lub do podgrzania atmosfery w zimowy wieczór walentynkowy ;)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - wiórki kokosowe: 0.5 szklanki
    - serek mascarpone: 125 gramów
    - likier kokosowy, malibu lub dowolny inny likier: 2 łyżki
    - mrożone truskawki: 1 szklanka
    - cukier puder do smaku: 2.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kokosowy krem mascarpone na musie z mrożonych truskawek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do serka dodajemy wiórki i mieszając dolewamy powoli likier do uzyskania pożądanej konsystencji (masa kokosowa powinna być odrobinę rzadsza od truskawkowej). Deser będzie jeszcze lepszy, jeśli wiórki nasączymy wcześniej dowolnym alkoholem. Dodajemy cukier puder do smaku.
  • 2. Zamrożone truskawki miksujemy blenderem. Dodajemy do smaku cukier puder.
  • 3. Do kieliszka nakładamy zmiksowane truskawki, a na nie warstwę kremu kokosowego.
  • 4. Końcówką łyżeczki nakładamy na kokosowy krem odrobinę lekko już roztopionych truskawek i malujemy serduszko. Deser podajemy od razu po przyotowaniu
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Mrożenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować