KOKOSOWE ŚLIMACZKI

5 (178 ocen)

  • 60 min

Bardzo smaczna wariacja na temat kokosanek - warto spróbowac nie może się nie udać.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto
    2,5 szklanki mąki
    1 margaryna
    4 żółtka
    2 dkg drożdży
    ½ szkl. mleka
    Masa
    10 dkg kokosu
    Szklanka cukru
    4 białka
Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kokosowe ślimaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki 1. Wykonanie
    Z mąki margaryny żółtek i drożdży rozpuszczonych w mleku zarobić ciasto i odstawić na 0,5 godz. do lodówki.
    Ubić nad parą białka dodać cukier i na końcu kokos, wymieszać.
    Ciasto podzielić na 4 części , każdą rozwałkować na prostokąt posmarować masą, zrolować
    i kroić krążki ok. 1 cm. Ułożyć na blaszce i piec przez ok 30 min w 170 stopniach.


Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować